Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

Zzp Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is van betekenis om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte gebreken aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt gebreken of letsel aan andere mensen veroorzaken.

Wat is een WA verzekering?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij zzp aansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of zaken. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het volleyballen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een opa voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je partner per ongeluk de aanstichter is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je zoon als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt bescherming voor gebreken waar jij of je kind aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je verzekerd voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor schade aangericht door je huisdier. ernaast ben jij aansprakelijk voor gebreken die ontstaat door een mankement aan je woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze schade. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf dragen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor gedekt en zal uw verzekering de kosten om de schade te dekken betalen. Het is niet geboden om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel slim zijn. Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een gesprongen waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buren. Het kan voorkomen. Tevens hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een WA verzekering ga je aan om je te beschermen tegen gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de boormachine van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je oom die struikelt over een losliggend touw in je woonkamer en zijn schouder breekt. Een WA verzekering vergoedt niet alleen de gebreken die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Met de WA verzekering bedisplay je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis gebreken toebrengt. Wij assisteren bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan andere personen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De WA verzekering wordt ook wel AVP genoemd
 • De AVP uitgekeerd letsel schade en zaakschade
 • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensgebreken is ook uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die jij aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als klant gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rond €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In dit land is het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Met name met kinderen zit een ongeluk in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en sowieso geen reden om een polis niet aan te gaan. ernaast ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt over het algemeen:

 • gebreken waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij derden en gebreken aan materiële zaken
 • gebreken die per ongeluk toegebracht is
 • schade aangericht door je kind
 • gebreken als gevolg van een mankement aan je huis

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere maandprijs die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel keuzemogelijkheid vrijheid in.

  Voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij

  Twijfel je tussen verzekeraars, dan kun je het af laten hangen van de polisvoorwaarden die het goedkopere bij uw wensen passen. Je kan bijvoorbeeld naar de volgende kenmerken kijken:

  1. Heeft de verzekeraar eigen risico?
  2. Wat is de opzegtermijn van de AVP-verzekering?
  3. Moet je eenmalige poliskosten betalen?
  4. Op welke manieren kun je je schade melden?
  5. Biedt de verzekeringsmaatschappij tevens een pakket aan waar tevens de opstalverzekering en inboedelverzekering onder valt?

   Easy overstappen aansprakelijkheidsverzekering

   Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor zzp aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.

Scroll naar boven