Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering bedoeld voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te verhalen gebreken aan personen of zaken. Als dat het geval is, zijn ook de schades achteraf gedekt.

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je zoon kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het tennissen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor deze gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt de schade als jij of je partner per abuis de aanstichter is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je familielid als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ernaast ben je verzekerd voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de gebreken, houdt in niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens verantwoordelijk voor schade aangebracht door je kat. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan je woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de onkosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een WA verzekering is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of je gezinslid iets doet waarmee gebreken ontstaat, kun je namelijk verantwoordelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat betekent dat de verzekerde opdraait voor de gebreken aan goederen, maar ook voor letselschade. Zeker die letselgebreken kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering vinden?

U kunt bij de verzekeraar kiezen voor welk bedrag u de verzekering wilt aan gaan. Dit ligt vrijwel altijd tussen de €500.000 en €2.500.000 per geval. U kunt dit terug vinden in uw voorwaarden. Als u gebruik moet maken van uw verzekering en u komt er niet uit met de tegenpartij. Dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Heeft u deze niet? Dan kunt u hier een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Wanneer je iets doet dat gebreken veroorzaakt, ben je er volgens de wet verantwoordelijk voor. Dat houdt in dat je de kosten van de gebreken moet betalen. Spullen kunnen zijn beschadigd, maar je kunt ook iemand per ongeluk verwonden. Heb je kleine kinderen? Dan is de ouder verantwoordelijk voor de schade die zij veroorzaken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet je de gebreken met eigen middelen betalen. Een kleine gebreken is normaal gesproken niet het probleem. Maar stel dat iemand door iets wat jij zonder opzet hebt gedaan ziek wordt of hulpbehoevend raakt? Dan loopt de gebreken al in enkele stappen op.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel WA verzekering genoemd
 • Een AVP vergoed letsel schade en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Financiële schade die niet voortvloeit uit een gebreken aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jij aan iemand anders of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als consument schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een AVP verplicht?

In ons land is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De onkosten voor het vergoeden van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een AVP met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per 12 maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en zeker geen reden om een polis niet aan te gaan. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering vergoedt over het algemeen:

 • schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij derden en schade aan goederen
 • schade die per abuis toegebracht is
 • schade aangericht door je zoon
 • gebreken als gevolg van een probleem aan je huis

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere maandprijs die je per maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keus vrijheid in.

  Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

  Een ieder doet wel eens iets doms of kan een tegenslag veroorzaken. Als anderen hierdoor schade ondervinden, kun je hiervoor verantwoordelijk zijn en deze gebreken moeten vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA dekt tegen de financiële gevolgen hiervan.

  Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op vrijwillige basis af. Een WA verzekering is niettemin verplicht als je in ons land auto wilt rijden. Op onze website vind je vergelijkingstools waar je gratis gebruik van kunt maken.

  Voor je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kunt hebben wij een aantal gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekerde, het bedrag dat je verzekert en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met verzekeringsmaatschappijen uit de vergelijker rollen die voor jou interessant kunnen zijn. Door het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen gebreken of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De premie van aansprakelijkheidsverzekeringen is betrekkelijk laag. Veel voorkomende gebreken .

  Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt schade die je per vergissing hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Onder meer: je laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt de ontstane schade aan anderen.

  Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en gauw afsluiten met korting doe je op onze website. Een aansprakelijkheidsverzekering ook wel avp genoemd wordt vaak afgesloten om de aansprakelijkheid voor particulieren af te dekken. Je kan onder meer risico-aansprakelijk zijn voor je huisdier, huis, familie en allicht jezelf. Met een avp dek je de financiële gevolgen af waarvoor je verantwoordelijk gesteld kan worden. De kosten van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is erg laag. Tevens kan er gekozen worden voor een eigen risico. Een avp wordt in de regel afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering of in een pakketverzekering

  Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per ongeval een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou verantwoordelijk kunnen stellen voor de geleden materiële schade van de vaas.

  De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële gevaar van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële gebreken, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar ook tegen schade aan personen (tevens wel letselschade) en schade aan zaken.

  Het plezierige aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een schade niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je onder andere de situatie in dat er een waterleiding in je huis springt en dat de vrijgekomen water schade bij je buurman veroorzaakt. Deze schade heb je niet ogenblikkelijk veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade op de grond van de wet.

  Op welk moment u verscheidene verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt, zal het u wellicht opvallen dat diverse verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel verzekeringsmaatschappijen van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die ook te vinden zijn in de aangeboden pakketten en modules, evenals in de hoogte van de premies. Daarnaast is het ook goed, op welk moment u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeraars.

  Tevens begeleiden wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier je gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per 12 maanden – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de verzekeraars die het beste bij je geval passen. Een WA verzekering afsluiten is nog nooit zo simpel geweest.

  Wij doen ons best om de lijst van verzekeraars up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de betere aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan tevens groot dat je via onze website een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

  Veel klanten in Holland hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van zekere zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een ongeval zit in een nihil hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan tevens dat het cruciaal is om goed gedekt te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is van belang om bij alle type verzekeringen goed alle voorwaarden te lezen.

  Snel overstappen WA verzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude AVP te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor zakelijke aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.

Scroll naar boven