opstalverzekering wat is dat

Woonhuisverzekering Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Easy en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet acuut wat voor jou de voordeligste en betere opstalverzekering is. Sluit deze onmiddellijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je vrijwel altijd door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 slimste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens subiet online kunt afsluiten. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook aanstonds de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een andere woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Normaal gesproken kun je de oude woning nog een poosje gratis gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, in de regel kan dit voor circa twee maanden.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De simpelste wijze om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type woning, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal verzekerd moet worden. De herbouwwaarde wordt gemeten aan de hand van de vragen die je invult in de vergelijker onder het kopje “Je woning”. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het goed om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je kosten wanneer jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet geboden om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade betaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven