reisverzekering werelddekking

Wintersport-Reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen van belang om er zich bewust van te zijn dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor afreizen kan het gebeuren dat met een niet verwachte geval waardoor u niet van huis kunt, maar alsook gedurende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan lopende een vakantiereis. U heeft de optie om enkele rubrieken mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de spullen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een accident in het kliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het van belang dat je weet welke opties je gedekt wilt hebben. Medische onkosten zijn normaal gesproken vanzelfsprekend. Met deze dekking worden geneeskundige geld die niet vergoedt worden door je reguliere zorgverzekering wellicht wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren tijdens je vakantie, dan weet je dat de kosten gedekt zijn. Naast geneeskundige kosten kun je enkele andere opties meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, duiksport, pechhulp of zakenreizen ten minste mee te verzekeren.

Tijdelijke- of kortlopende reisverzekering, immer een voordeligere keus?

Tevens weet u in bovenstaand situatie exact over welke dekkingen u kunt beschikken waarmee u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het immer belangrijk om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk gedekte waarde van al uw reizen op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het geval en gebeurt er iets ten tijde van uw reis, dan zult u alsnog voor het merendeel van de uitgaven zelf moeten opdraaien. tevens dit is dan alsook zeker iets waar u de nodige aandacht aan zult willen geven.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Allicht vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gebruikelijk bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens zekere vakantiereizen waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Gedurende een wintersportreis loopt u als reiziger een groter bedreiging om enkele botten in uw lichaam te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer standaard indekken. alvorens op wintersport te weggaan is het dan tevens altijd vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke bagage nu exact is gedekt en welke niet. Veel mensen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt in ieder geval onder de verzekerde bagage. Dat betekent, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er allicht wel rekening mee te houden dat niet het hele aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die eveneens een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de onkosten die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw tochtje? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat ook deze geld zijn betaald. Zeker geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten terug zult verkrijgen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde info is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is mogelijk dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde bescherming beschikt, maar de optie is ook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een bepaalde bescherming beschikt, maar u tenslotte de wintersport wenst te dekken kan dit over het algemeen immer tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende 12 maanden aan te gaan en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken vooraleer een definitieve keuze te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering aan gaan. Zo gemakkelijk is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven