rechtsbijstandverzekering zzp

Welke Rechtsbijstandverzekering

Mocht u onverwachts rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het aan gaan van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de onkosten van de benodigde rechtshulp.

Rechtsbijstand verzekering vergelijken: zo werkt het

Rechtsbijstandverzekering vergelijken? Dat doe je snel via ons. Stel je voor: je komt in een situatie waarin je rechtsbijstand nodig hebt. Dan is het fijn als je hiervoor goed gedekt bent. Rechtsbijstand zonder verzekering is namelijk erg duur. En elke rechtsbijstandverzekeraar heeft weer andere dekkingen en hanteert andere premies. De rechtsbijstandverzekering vergelijken is daarom verstandig. Hoe kun je rechtsbijstand vergelijken? Je vult eerst in de vergelijker je persoonsgegevens in. Dan geef je aan welke bescherming je wenst te hebben. Wij laten je dan de rechtsbijstandverzekeringen zien met onze scherpste deals die het beste bij jou passen.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Een rechtsbijstandverzekering beschermt u echter niet alleen tegen de onverwachte kosten voor juridisch advies bij een probleem. Ook kunt u vaak gratis juridisch advies vragen via uw verzekeringsmaatschappij als er helemaal nog geen sprake is van een conflict. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een overeenkomst aan gaat kan het raadzaam zijn om hierover advies te krijgen van een jurist. Deze advocaten of juristen werken voor de verzekeringsmaatschappij waarbij u een rechtsbijstandverzekering heeft gekocht. Mocht het wel tot een conflict komen, dan zullen de advocaten u helpen bij het bemiddelen met een tegenpartij. In het geval dat het bemiddelen door juristen geen effect heeft en er een juridische zaak aan te pas moet komen, dan wordt de zaak vaak uitbesteed.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te vergoeden. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kosten.

Scroll naar boven