wat kost een rechtsbijstandverzekering

Wat Kost Rechtsbijstandverzekering

Of u nou een consument bent bent of een bedrijf hebt. Het kan immer voorkomen dat u in een juridisch conflict betrokken raakt. Veel klanten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan gemakkelijk in de papieren lopen. Het is daarom verstandig om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: denk aan een conflict bij aanschaffen of huren, of onder meer een probleem met je interneprovider.

Inkomen: Wonen: denk aan een conflict met de verhuurder van je huis of ongeveer de aankoop van een huis. Vrijwel altijd valt een conflict met de buren ook onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: voor conflicten die ontstaan waarbij jij als fietser, voetganger of bestuurder van een auto of motor betrokken bent.

Werking van een rechtsbijstandverzekering 

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u vaak zelf bepalen voor welke soort conflicten u verzekerd wilt zijn. Problemen kunnen op verschillende interesses tot stand komen, waarbij deze interesses lang niet altijd op uw geval van toepassing zijn. Denk bijvoorbeeld aan rechtshulp bij een geschil met een woningeigenaar terwijl u een koopwoning heeft, of andersom een geschil met een verkoper terwijl u de voorkeur geeft aan een huurwoning. Door u voor een aantal van deze vlakken te verzekeren met een rechtsbijstandverzekering voorkomt u dat uw maandpremie hoger is dan hoogstnoodzakelijk is in uw situatie. Er bestaan ook rechtsbijstandverzekeringen die specifiek bedoeld zijn voor ondernemers. Zij kunnen zich met een rechtsbijstandverzekering beschermen tegen de hoge kosten voor hulp bij zakelijke conflicten.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te uitbetalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de kosten.

Scroll naar boven