wat is opstalverzekering

Wat Kost Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Easy en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de goedkoopste en betere opstalverzekering is. Sluit deze onverwijld af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Welbeschouwd wordt je in de regel door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op één website, easy toch?

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt gedekt is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Normaal gesproken kun je de oude huis nog een poosje zonder kosten meeverzekerd houden op 1 verzekering zodat je geen te veel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, meestal kan dit voor ruwweg twee maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe kosten voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de betere optie. De kans is in de regel groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze subiet afsluiten.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Mede aan de hand van de herbouwwaarde van je opstal wordt de kosten voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En hierdoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het goed om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering vinden

Bij ons kun je snel en in enkele stappen een opstalverzekering aan gaan.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je jouw gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de betere en goedkoopste opstalverzekering is. Een opstalverzekering aan gaan is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig verzekerd bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven