rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Wat Kost Een Rechtsbijstandverzekering

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische problemen. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Wat Kost Een Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering is een verzekering waarmee je jouw letterlijk voor rechtsbijstand ofwel juridische hulp verzekert. Als je een beroep doet op je rechtsbijstandverzekering krijg je hulp van advocaten of juristen die werkzaam zijn bij je rechtsbijstandverzekeraar. De juridisch advies is dan verzekerd. En dat is slim. Een advocaat kost per uur kost namelijk om en nabij hetzelfde als wat een rechtsbijstandverzekering per kalenderjaar aan maandprijs kost.

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit kun je kiezen voor verscheidene dekkingen. Zoals de bescherming ‘consument’, de bescherming ‘inkomen’, ‘wonen’ en ‘verkeer’. Heb je al een rechtsbijstandverzekering en wil je een bescherming toevoegen? Maak dan eerst een nieuwe vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen. Het kan zijn dat een andere verzekeraar beter past bij je situatie. Als je een dekking wilt stopzetten, heb je normaal gesproken een maand opzegtermijn.

Wat heb ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder bepaalde voorwaarden van de polis voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch probleem. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door advocaten die in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf, soms worden de kosten van een externe advocaat vergoed.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als u qua inkomen en vermogen binnen de door de overheid vastgestelde grenzen blijft, komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit houdt in dat u een advocaat slechts een beperkte eigen bijdrage hoeft te betalen. Ook krijgt de advocaat een vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand. Een rechtsbijstandverzekering is dan niet ogenblikkelijk nodig.

De gezinsrechtsbijstandverzekering kent een dekking die is opgebouwd uit verscheidene door u te kiezen modules. U kunt hiermee dus zelf bepalen hoe beperkt of uitgebreid de bescherming van uw rechtsbijstandverzekering moet zijn. De meest voorkomende modules zijn:

Consument & wonen

Deze module biedt bescherming bij (online) verkrijgen die u als consument gedaan heeft. Tevens problemen met uw gas- en stroom-, smartphone- of internet-leverancier zijn gedekt. En geschillen heeft over (de aankoop van) uw woning, problemen met uw buurman en eventuele letselschadekwesties vallen tevens binnen de dekking. Houd er wel rekening mee dat een echtscheiding in de regel in de polisvoorwaarden is uitgesloten.

Inkomen

Problemen circa uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden betaalt in het kader van deze module. Let op: als u werkt als ZZP-er moet u normaal gesproken een aparte verzekering aan gaan.

Wachttermijn

De meeste rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttermijn van drie maanden vanaf het afsluiten van de polis. Dit betekent dat de rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt voor alvast lopende problemen.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor wat kost een rechtsbijstandverzekering,wat-kost-een-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met diverse vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het interessant te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Wie kiest voor een dekking over het inkomen, krijgt juridische hulp als hij dreigt ontslagen te worden of een ander juridisch probleem heeft met de werkgever. Deze dekking is niet alleen nuttig als men in dienst is.. De dekking is alleen geldig voor mensen in loondienst. Wie eigen ondernemer of ZZP’er is, moet daarvoor een aparte verzekering afsluiten.

Scroll naar boven