premie opstalverzekering woonhuis

Wat Kost Een Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Hier kun je easy je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering afsluiten? Hier kun je makkelijk de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij eenvoudig en snel en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je informatie in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je ook meteen online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriend(in)? Dan heeft die misschien al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet beide een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze situaties geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan opzeggen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan kun je ze allebei beëindigen. Pas deze dan aan naar jullie gezinssamenstelling of sluit een volledig nieuwe verzekering af.

Herbouwwaardemeter bij vergelijken opstalverzekering

In de vergelijking van opstalverzekeringen van onze site is de herbouwwaardemeter ingebouwd.

In de herbouwwaarde wordt de locatie en grond dus niet berekend, omdat de herbouwwaarde het bedrag is waarvoor je huis in dezelfde staat weer nieuw gebouwd kan worden. De locatie en grond worden daarin niet meeberekend, omdat die bij gebreken tevens niet verloren gaan. Bij de verkoopwaarde spelen die factoren wel een rol. Daarom is de verkoopwaarde te allen tijde hoger dan de herbouwwaarde.

Zelf de herbouwwaarde schatten

Bij een nieuwbouwwoning is de herbouwwaarde de aankoopprijs en de daarbij komende onkosten van onder meer een badkamer en keuken. De onkosten van de bouwgrond laat je buiten beschouwing.

Bij een bestaande woning kun je de herbouwwaarde achterhalen met een recent taxatierapport van een bouwkundig specilist.

Let op: je krijgt niet altijd een garantie tegen onderverzekering als je op deze manieren je herbouwwaarde bepaalt. Een waardemeter invullen kan dus beter zijn. Bespreek dit met de verzekeraar of tussenpersoon bij het afsluiten van de opstalverzekering.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het complete gebrekenbedrag vergoed. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om je huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering vinden

Op deze website kun je snel en simpel een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je je gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de beste en voordeligste opstalverzekering is. Een opstalverzekering afsluiten is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven