wat is een opstalverzekering

Wat Kost Een Opstalverzekering Per Maand

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Hier kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Op de keper beschouwd wordt je vrijwel altijd door de bank wel voorgeschreven om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens ogenblikkelijk online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op 1 website, snel toch?

Annuleren opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die vanzelfsprekend annuleren. Tevens dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een kalenderjaar heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het snel te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die kosten is gebaseerd op het adres, de huis en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de slimste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze subiet afsluiten.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag je opstal verzekerd moet worden. Met behulp van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de kosten voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het slim om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering aan gaan

Bij ons kun je makkelijk en snel een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je jouw gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de slimste en voordeligste opstalverzekering is. Een opstalverzekering vinden is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een houten vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven