goedkope autoverzekering berekenen

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden afsluiten als je al een schadeverzekering voor inzittenden hebt, is meestal niet nodig. In dat geval zou je namelijk nodeloos meer kosten afdragen, terwijl de meerwaarde van de extra autoverzekering minimaal is. Het uiteindelijke voordeel van de gebrekenverzekering is dat je de uiteindelijk geleden gebreken terug betaald krijgt in plaats van een uitbetaling met een vantevoren vastgesteld bedrag.

Als jij en je inzittenden gewond raken bij een aanrijding dan dekt je zorgverzekering de geneeskundige kosten. Met een claimlenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) ook een vantevoren vastgesteld bedrag uitbetaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het ongeval.}

Het is logisch dat de kosten van enkele tientjes per 12 maanden hoger wordt op het moment dat je hogere verzekerde bedragen kiest. Gemiddeld keert een calamiteitlenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste verzekering voor je auto voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je gauw wat voor jou de 3 beste deals zijn. De beste verzekering voor je auto kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de website van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle overige verzekeringen voor je auto overwegen. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte op je scherm bekijken of gauw een autoverzekering aan gaan op de website van de autoverzekeraar. Zo snel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een splinternieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schade, of kunt u bijvoorbeeld de ramen aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering

Scroll naar boven