goedkope autoverzekering

Wat Kost Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Soms is het een 24 uren, 30 dagen, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars berekent men een gangbare contracttermijn van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Wat Kost Autoverzekering

Als je een auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering vinden. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de selectie hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, wanneer je geboren bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de beste polis voor je autoverzekering te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De goedkopere verzekeringpolis is niet te allen tijde de meest goedkope autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je hier de verzekering voor je auto vergelijken die het goedkopere bij je persoonlijke geval past. Vervolgens kun je stante pede een goede, maar gunstig geprijsde verzekering voor je auto afsluiten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene extra eigenschappen bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeluk invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele carpoolers.
  • Schadeverzekering voor familieleden. betaalt de gebreken die de automobilist en/of inzittenden lijden door het aanrijding. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer eenvoudige gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: wat kost autoverzekering

Scroll naar boven