reisverzekering goedkoopste

Wat-Is-Een-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor veel mensen van belang om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een plotse geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook gedurende uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemak die is ontstaan lopende een trip. U heeft de kans om meer dan 1 goederen mee te verzekeren zoals: medische kosten, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Heel veel categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de eigendommen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u onverwachte uitgaven moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

36vijf Dagen rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantie– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte geld als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan reisverblijf

Geld door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u de beste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw trip interessant is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de beste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit 2 opties. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig als u er voor kiest om slechts 1 maal per twaalf maanden op reis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten financieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een onverwachte reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er één die compleet is afgestemd op uw situatie. Uiteraard is een de goedkoopste reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan alsook veruit goedkopere keuze voor consumenten die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per jaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee keer per twaalf maanden op tochtje gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersporttochtje of gewoon een citytrip) is het financieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de betere reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je 365 dagen door gedekt voor ongemakken op reis. Dat is tijdens je reis maar in de regel ook lopende dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is in de regel handig voor iedereen die vaker dan 1 keer per 12 maanden op tochtje gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis en duurt zo lang als je trip duurt.

Bescherming kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je je voor veel wensen en behoeften verzekeren. Standaard ben je gedekt voor verlies, vermissing of averij van je bagage. Tevens is er nog meerdere extra dekkingen. Welke dekkingen je nodig hebt, hangt af van het soort vakantie. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulp door een alarmcentrale.
  • Repatriëring (plotselinge terugkeer naar huis vanwege een probleem of ziekte).
  • Kosten voor opsporing en reddingsacties.
  • medische geld voor als je ziek wordt op vakantie.
  • Deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten of sporten onder water.
  • probleemlen.
  • Automobilistenhulp als je met de auto op vakantiereis gaat.

In de vergelijking op hier kun je aangeven waar je je voor wilt verzekeren. Vervolgens kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor jouw reis het voordeligste is. Je kunt zelf filteren op zekere criteria.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is alledaags bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook bepaalde trips waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantiereis loopt u als vakantieganger een groter perikel om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te weggaan is het dan ook altijd belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat betekent, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er allicht wel rekening mee te houden dat niet het ganse aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die ook een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de onkosten die u heeft gemaakt voor het krijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze uitgaven zijn vergoed. Allicht geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde dekking beschikt, maar de optie is tevens reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u welbeschouwd de wintersport wenst te beschermen kan dit over het algemeen altijd tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar af te sluiten en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat situatie is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve mogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet 2 keer gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven