ASR Autoverzekering

Wat Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden aangaan als je al een gebrekenverzekering voor inzittenden hebt, is misschien niet nodig. In dat situatie zou je namelijk onnodig veel kosten betalen, terwijl de meerwaarde van de extra verzekering voor je auto niet hoog is. Het grote voordeel van de gebrekenverzekering is dat je de uiteindelijk geleden schade vergoed krijgt in plaats van een uitbetaling met een vooraf vastgesteld bedrag.

Als jij en je meerijders gewond raken bij een aanrijding dan dekt je zorgverzekering de geneeskundige kosten. Met een calamiteitlenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) tevens een vantevoren vastgesteld bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het schadeclaim.}

Het is normaal dat de premie van enkele tientjes per 12 maanden hoger wordt op het moment dat je hogere consument bedragen kiest. Over het algemeen keert een calamiteitlenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Wat Is Een Autoverzekering

Als je een nieuwe auto least, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste overwegingen hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 diverse autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de premie van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de betere polis voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De beste koop is niet te allen tijde de voordeligste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het voordeligste bij jouw persoonlijke geval past. Dan kun je linea recta een goede, maar voordelige verzekering voor je auto vinden.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een gloednieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat is een autoverzekering

Scroll naar boven