reisverzekering kortlopend

Wat-Dekt-Een-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen important om er zich bewust van te zijn dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waardoor u niet van huis kunt, maar tevens gedurende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal opties af. bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering interessant is voor veel mensen die zonder zorgen een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De beste reisverzekering afsluiten is tegenwoordig door het uitvoeren van een objectieve vergelijking simpel, maar voor veel natuurlijke personen is ook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een bekendste en de beste reisverzekering in één aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het best wel interessant om rekening te houden met het land naar waar u op vakantiereis gaat. zekere beschermingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk uitsluitend geboden als de trip zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een accident.

Wat is er gedekt in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor schade aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra vakantiereis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra geld als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan vakantiereisverblijf

Kosten door onder andere schade aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De goedkope reisverzekering vind je gelijk door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede vergelijking te maken van extra’s die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt zeker niet teveel betalen. Daarom is het verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een de beste reisverzekering. Op het moment dat je enkele malen per jaar op vakantiereis gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke tochtje of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan de betere keus.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt rondom bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met jouw gezin 15 dagen of langer op reis? De kans is groot dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is. Voor een verzekering van één of 2 personen ligt de grens op een week of drie. Ga je ook nog eens een aantal dagen er op uit? Dan is de doorlopende reisverzekering alsook heel in enkele stappen een voordeligere keus. Sluit je ook te allen tijde een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd interessanter met een dekking voor opzegging. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel efficiënt goedkoper dan een kortlopende. Maak je op onze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je interessanter uit met een doorlopende? Dan geven we je onmiddellijk een seintje op hier zodat je de goede optie kunt maken. Bekijk de pluspunten van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering aan te gaan kunt u telkens een keus maken tussen veel mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we welbeschouwd het best omschrijven als een bundel van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de eenvoudige reisverzekering, ze wordt in het algemeen altijd samengevoegd met een speciale bescherming voor opzeggen. Op deze manier beschikt u dan ook over een totaal pakket waardoor u zonder twijfel onbekommerd op vakantiereis weg kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen ontvangen? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet twee keer gedekt bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig en simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven