opstalverzekering kosten

Wanneer Opstalverzekering Afsluiten

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel eenvoudig. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Simpel en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest goedkope en beste opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Uiteindelijk wordt je vrijwel altijd door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je onverwijld de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je tevens subiet online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die allicht beëindigen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een twaalf maanden heeft gelopen kun je die iedere dag beëindigen. Je hebt dan een maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het easy te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is de verzekering waarmee je jouw woning verzekert tegen onvoorziene schade, zoals brand-, water-, en stormgebreken (vanaf windkracht 7). Het gaat hierbij om schade aan alles wat nagelvast zit aan de woning.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. mogelijkerwijs is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo simpel een optie weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan vergoedt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar betaalt geen gebreken door slecht onderhoud en schade die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering aangaat voor je opstal, heb je de optie uit 3 typen dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de veelomvattende dekking. Bij deze bescherming vergoedt je verzekeraar gebreken opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en schade door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra veelomvattende opstalverzekering heeft de bescherming van de uitbreiding bescherming met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest veelomvattende dekking van de opstalverzekering wordt tevens wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort schade aan je opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Opstalverzekering aan gaan

Hier kun je easy en eenvoudig een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt tevens wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je je gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de betere en meest voordelige opstalverzekering is. Een opstalverzekering afsluiten is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven