rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wachttijd Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch conflict kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt uiteraard niet te veel premie betalen voor die enkele keer dat u een probleem hebt. Kies hierom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandlasten.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder andere als je niet blij bent met de koop van een motorfiets en je er met de leverancier niet uitkomt.

Inkomen: bijvoorbeeld een (dreigend) ontslag of een ander conflict met je werkgever. In de regel valt hier ook een geschil met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor conflicten over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld problemen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook conflicten waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze bescherming bieden we niet gangbare aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Enkele consumenten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn tevens organisaties die hun leden hulp bieden bij expliciete problemen, zoals ANWB en de vakbond.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiƫle betaling in het geval van conflicten, maar levert in principe een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het af en toe wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeraar. Het kan gebeuren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse prijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven