vergelijk reisverzekering

Waarom-Een-Reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen van belang om er zich mee bezig te houden dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een onverwachte geval waardoor u niet van huis kunt, maar ook ten tijde van uw vakantie kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan gedurende een tochtje. U heeft de kans om meer dan één categorieën mee te verzekeren zoals: accidentlen, , contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Verscheidene zaken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de betere reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u niet verwachte onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra tochtje– en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onverwachte geld als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tripverblijf

Uitgaven door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het noodzakelijk dat je weet welke zaken je gedekt wilt hebben. Geneeskundige uitgaven zijn normaal gesproken vanzelfsprekend. Met deze dekking worden geneeskundige uitgaven die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren tijdens je reis, dan weet je dat de onkosten gedekt zijn. Naast geneeskundige onkosten kun je zeer veel andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, duiksport, pechhulp of zakenreizen op zijn minst mee te verzekeren.

Tijdelijke reisverzekering, te allen tijde de betere keus?

Het grote aantal van de consumenten die op vakantie gaan kiezen er Vandaagdedag voor om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u er slechts 1 maal in het kalenderjaar voor kiest om een trip te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het aan gaan van een tijdelijke reisverzekering in deze situatie het beste is. U kiest dan welbeschouwd voor een goede verzekering die van start gaat op de dag van afreizen en eindigt op welk moment u thuis bent. Gedurende uw gehele verblijf in het buitenland bent u dus goed verzekerd.

Goedkopere reisverzekering

op welk moment u een tochtje heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke risico’s met betrekking tot uw welverdiende vakantie zijn gedekt kan het verstandig zijn om een tijdelijke- of kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke reisverzekering afsluiten kan voor natuurlijke personen die slechts één maal per 12 maanden op vakantiereis gaan de meest gewenste keuzemogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze op de keper beschouwd van een geschikte bescherming voor hun geplande trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met zinloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker dan 1 keer op tochtje gaan in het komende jaar? In dat geval is de keus om een doorlopende reisverzekering te kiezen te allen tijde het voordeligst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit uiteindelijk altijd van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven