ANWB Autoverzekering

Wa Autoverzekering Goedkoopste

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal jouw autoverzekering zoals verwacht binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een stijging van de premie invoert of de alledaagse voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen.

Wa Autoverzekering Goedkoopste

Als je een andere auto least, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten. Dit is gemakkelijk te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verscheidene autoverzekeringen en de overweging hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, hoe oud je bent en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen baseren de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de goedkopere polis voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De slimste overeenkomst is niet immer de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je ogenblikkelijk een betrouwbare, maar voordelige verzekering voor je auto afsluiten.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen betaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een gloednieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wa autoverzekering goedkoopste

Scroll naar boven