Uitvaartkosten vergelijken

Het is in Nederland niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel klanten die voor een dergelijke verzekering gekozen hebben! Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de vaak hoge onkosten van een uitvaart, in het geval dat u zou overlijden.

Wat kost een uitvaart?

Verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken 

Er worden door Nederlandse verzekeraars verschillende typen uitvaartverzekeringen aangeboden. Iedere uitvaartverzekering heeft z’n eigen voor- en nadelen voor een verzekerde. Om een keuze te kunnen maken die naadloos aansluit bij uw persoonlijke behoeftes is het aangeraden om vooraf uit te zoeken welke de varianten verzekeringen. U kunt zich hierbij laten adviseren door de verzekeringsspecialisten van de verschillende verzekeraars.

De meest afgesloten uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Hierbij krijgen uw nabestaanden geen financiële vergoeding om uw uitvaart te organiseren, maar worden zij gecompenseerd met diensten en materialen. Denk aan de laatste verzorging voor een overledene, enzovoorts. Lees voor het aangaan van een naturaverzekering goed welke diensten wel onder de dekking van uw uitvaartverzekering vallen.

Een kapitaalverzekering of naturaverzekering? 

Het kan een tikkie moeilijk zijn om een keuze te maken tussen een kapitaal- of naturaverzekering wanneer u een uitvaartverzekering aan wilt gaan. In Nederland heeft 80% van de verzekerden een van deze twee soorten uitvaartverzekeringen afgesloten. Het voordeel van een kapitaalverzekering kan zijn dat het voor de achterblijvers mogelijk

Wat kost een uitvaart? 

Gemiddeld genomen kost een begrafenis of een crematie zo’n €7000,-. Het is vanzelfsprekend sterk van uw persoonlijke behoeften afhankelijk wat de precieze kosten voor een uitvaart zullen zijn. In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld een duidelijke prijsstijging te zien in de kosten voor de gehele organisatie van een uitvaart.

Laat je nabestaanden onbezorgd achter

Uitvaartverzekeringen vergelijken staat bij veel consumenten niet bovenaan de prioriteitenlijst terwijl het tenslotte heel goed is om te doen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten en je laatste wensen vast te leggen zorg je voor een zo zonder zorgen een mogelijkheid rouwproces van je nabestaanden. Hierbij gaat het niet alleen om de mogelijkheid of je begraven of gecremeerd wilt worden. Tevens de kosten voor de uitvaartkist, rouwkaarten, eventuele bloemstukken, een uitvaartbegeleider, overledenevervoer en een grafsteen zijn hiermee gedekt. Omdat het uitvaartverzekeringen vergelijken geen eenvoudige opgave is, geven we je hier alvast antwoorden op vaak gestelde vragen.

Welke uitvaartverzekeringsvormen zijn er?

Bij iedere uitvaartverzekeraar kun je doorgaans sowieso kiezen uit twee verschillende uitvaartverzekeringsvormen. Enerzijds is dit een verzekering in producten en uitvaartdiensten en anderzijds is dit een verzekering in geld. Welke van deze twee verzekeringsvormen je het slimste past, verschilt per geval.

Producten- en uitvaartdienstenverzekering

Bij de verzekering voor producten- en uitvaartdiensten wordt geen geld uitgekeerd. Zo kun je bij een verzekering voor producten en uitvaartdiensten onder andere de volgende zaken zelf kiezen:

  • de kist;
  • uitvaartbegeleider (en de mate van begeleiding vooraf, gedurende en achteraf);

Welke wijze je het meeste aanspreekt is voor veel klanten een hoofdreden voor het uitvaartverzekeringen vergelijken.

Verzekering in geld

Denk je juist dat het goed voor het verwerkingsproces van je nabestaanden is dat zij je uitvaart regelen, kies dan voor een verzekering in geld. Bij deze verzekeringsvorm wordt het consument bedrag betaald op moment van overlijden. De keuzemogelijkheids liggen dan volledig bij je nabestaanden, waarbij er geen financiële zorgen zijn. Niet alle uitvaartverzekeringsmaatschappijen bieden niet alleen een uitvaartverzekeringsvorm, maar verzorgen tevens je begrafenis of crematie. Op welk moment je daar voor kiest ontvang je in de meeste gevallen een aanzienlijke korting.

Gedurende het uitvaartverzekeringen vergelijken ontdek je dat, ongeacht de uitvaartverzekeringsvorm, veel uitvaartverzekeringsmaatschappijen kinderen tot 18 12 maanden zonder extra kosten meeverzekeren.

Uitvaartverzekering online regelen

Zo kun je tegenwoordig ook online je uitvaartverzekering regelen. De verzekeringsmaatschappijen van de online uitvaartverzekeringsvormen geven aan de onkosten hierdoor zo laag een optie te kunnen houden. Daarom kom je lopende het online uitvaartverzekeringen vergelijken termen tegen als ‘budget uitvaartverzekering’ en ‘de scherpste uitvaartpremies’. Ook hiervoor geldt: kies wat het slimste bij je past. Maak een afspraak met een uitvaartverzekeraar als je een persoonlijk contact wilt. Kies voor een online uitvaartverzekering wanneer je jouw verzekering eenvoudig maar effectief wilt afsluiten.

Scroll naar boven