Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Sns Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan tenslotte interessant zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeraar je het slimste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle kennis die je nodig hebt alvorens je begint met sns aansprakelijkheidsverzekering, en voordat je er 1 gaat vinden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij sns aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn tevens de gevolgschades gedekt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het spelen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt de kosten van de gebreken als jij of je partner per abuis de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je familie als privé-persoon maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt dekking voor gebreken waar jij of je dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Ook ben je gedekt voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je kat. Hiernaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die is ontstaan door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeval een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een gebreken veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u verantwoordelijk voor deze schade. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor verzekerd en zal uw verzekering de onkosten om de schade te dekken betalen. Het is niet voorgeschreven om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel wel zo handig zijn. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een gesprongen waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buurman. Het kan voorkomen. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de goederen van anderen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn been breekt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt bijna alle gebreken die jij hebt gemaakt, tevens die van onder andere je logés. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van ruim een miljoen euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade toebrengt. Wij begeleiden bij het maken van een keus voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

  • Een AVP wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren uitbetaald letsel gebreken en zaakschade
  • schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Zuivere vermogensgebreken is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die jij als verzekeringnemer aan iemand anders of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als consument gebreken aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het aan gaan van een AVP niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Ook met kleine kinderen zit een ongeval in een nihil hoekje. De onkosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (ongeveer €50 per twaalf maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en absoluut geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. daarnaast ben je als je geen WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen lopen flink uiteen: de meest goedkope aansprakelijkheidsverzekering bleek in een test van de Consumentenbond circa twee keer zo duur te zijn als de duurste aansprakelijkheidsverzekering Dat hoeft voor uw situatie niet automatisch de voordeligste aansprakelijkheidsverzekering te zijn. Vraag dus verscheidene offertes op en vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen niet alleen op premie, maar tevens op voorwaarden. Kijk onder meer even bij Inshared, Nowgo, Univé en Verzekeruzelf.

Gaat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan zijn de kosten uitgedrukt in een premie. De hoogte van de kosten hangt af van uw gezinssamenstelling, maar ook van het gedekt bedrag. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Een gezin met kinderen betaalt een wat hogere kosten dan een alleenstaande of een stel dat samenwoont. Controleert u wel te allen tijde goed de dekking en de polisvoorwaarden die bij de verzekering horen.

Wilt u weten wat de maandprijs is voor uw situatie? Dan kunt u een aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze website. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw geboortedatum, de geboortedatum van uw partner, het verzekerd bedrag, het eigen risico type en het eigen risico algemeen. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de voordeligste aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Vergelijk immer de kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn dus wel een groot aantal factoren die van betekenis zullen zijn op de hoogte van de kosten en kan de kosten daarom tevens anders uitvallen bij verschillende verzekeraars. Een vergelijking loont behalve op het gebied van de premies tevens nog op het gebied van de dekking. Een lage kosten met een dekkingsbedrag per geval dat aan de lage kant ligt, zal wel irritant consequenties met zich meebrengen wanneer er schadeclaims worden ingediend. Ook het eigen risico van dit type verzekering is geen factor die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken. Per geval kan dat aardig oplopen en bekijk je dus immer de optie om het eigen risico af te aanschaffen. Dat betekent gewoonlijk een hoger premiebedrag, maar ben je er tevens gedekt van dat er in geen geval bijkomende kosten zullen zijn in geval van een schadeclaim.

Bekijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij tevens de keuze om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat komt zeker van te pas in gevallen waarbij er claims ingediend zullen worden en is een combinatie van beide verzekeringen (rechts- en bedrijfsaansprakelijkheid) de meest ordinaire methode om in alle gevallen op steun te mogen rekenen.

In enkele stappen overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor sns aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.

Scroll naar boven