Reisverzekeringen vergelijken

Op het moment is het voor consumenten interessant om er zich van te vergewissen dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een plotselinge situatie waarmee u niet weg kunt gaan, maar ook ten tijde van uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een reis. U heeft de mogelijkheid om meerdere goederen mee te verzekeren zoals: medische kosten, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Heel veel rubrieken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een beste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de eigendommen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er gedekt in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje- en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onverwachte onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan tripverblijf

Onkosten door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europabescherming en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de goedkoopste reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je je zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je 36vijf dagen door gedekt voor ongelukjes op tochtje. Dat is ten tijde van je vakantie maar vaak ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is over het algemeen handig voor bijna alle mensen die vaker dan 1 keer per twaalf maanden op trip gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde vakantiereis en duurt zo lang als je vakantiereis duurt.

Bescherming kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering kun je je voor enkele wensen en behoeften verzekeren. Op zijn minst ben je verzekerd voor verlies, vermissing of afbreuk van je bagage. Ook is er nog enkele aanvullende dekkingen. Welke dekkingen je benodigd, hangt af van het type tochtje. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulp door een alarmcentrale.
  • Repatriëring (plotse terugkeer naar huis vanwege een probleem of ziekte).
  • Geld voor opsporing en reddingsacties.
  • geneeskundige onkosten voor als je ziek wordt op trip.
  • Meedoen aan wintersport, gevaarlijke sporten of sporten onder water.
  • accidentlen.
  • Hulp voor automobilisten als je met de auto op vakantiereis gaat.

In de vergelijking op deze website kun je kiezen waar je jouw voor wilt verzekeren. Vervolgens kijken wij automatisch welke kortlopende reisverzekering voor jouw vakantie het voordeligste is. Je kunt zelf filteren op bepaalde eigenschappen.

Slimste reisverzekering

op welk moment u een tochtje heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen gericht op uw welverdiende reis zijn betaalt kan het verstandig zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke reisverzekering aan gaan kan voor natuurlijke personen die slechts één keer per jaar op tochtje gaan de meest gewenste keuzemogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze op de keper beschouwd van een passende dekking voor hun geplande trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nodeloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid meer dan 1 keren op reis gaan in het komende jaar? In dat situatie is de mogelijkheid om een doorlopende reisverzekering aan te gaan immer het voordeligst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit welbeschouwd altijd van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (wellicht heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet twee keer gedekt bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden tijdens je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven