Reisverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig is het voor veel mensen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een niet verwachte situatie waardoor u niet weg kunt gaan, maar alsook lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt schade die is ontstaan tijdens een vakantie. U heeft de mogelijkheid om meer dan 1 goederen mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , giraal geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele extra’s af. onder andere waar je trip naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro's, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor consumenten die onbekommerd een vakantiereis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. een goede reisverzekeringaan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een objectieve vergelijking eenvoudig, maar voor veel consumenten is alsook het vinden van een voordeligste reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en de voordeligste reisverzekering in 1 aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het per slot van rekening echt interessant om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantie gaat. zekere dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk louter gedekt als de vakantiereis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De goedkopere reisverzekering vind je sowieso door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede afweging te maken van opties die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou overbodig zijn. Je wilt absoluut niet extra betalen. Daarom is het verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je eisen zijn voor een beste reisverzekering. Wanneer je vaker per 12 maanden op reis gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke tochtje of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan een voordeligere keus.

Kijk alsook goed naar dekkingen die bij sommige reisverzekeringen in ieder geval zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die onder andere op zijn minst winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen vaak duurder zijn dan verzekeringen die deze dekkingen niet op zijn minst meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten tevens niet dekt.

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europabescherming en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor je situatie.

Om reisverzekeringen te vergelijken is het van belang dat je weet welke zaken je verzekerd wilt hebben. Geneeskundige uitgaven zijn vrijwel altijd vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden medische kosten die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren gedurende je vakantie, dan weet je dat de kosten gedekt zijn. Naast geneeskundige uitgaven kun je diverse andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, onderwatersport, automobilistenhulp of zakenreizen in ieder geval mee te verzekeren.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met een heel gezin op reis, dan ligt het omslagpunt om en nabij bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je familie 15 dagen of langer op reis? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de grens op een week of drie. Ga je tevens nog eens een paar dagen op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering tevens heel eenvoudig een voordeligere keus. Sluit je ook altijd een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger met een bescherming voor anulatie. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel snel voordeliger dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je subiet een seintje op deze website zodat je de goede keuze kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je twaalf maanden door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties als weekendjes weg zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elk 12 maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Opzegging van tochtje door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een reis te opzeggen wegens een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft uitbetaald voor uw reis zal in dit situatie dan tevens nagenoeg compleet worden terugbetaald. Nagenoeg? Klopt, want er zijn immer uitgaven die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de of 3de graad doorgaans door een annuleringsverzekering worden vergoed. tevens op welk moment er hiervan sprake is kan uw tochtje dan tevens zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan immer gebeuren, zelfs op de meest niet verwachte momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld 1 van uw voordeligste vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het volledige bedrag van de geplande reis kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van opzegging

Er wordt te allen tijde benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke trips naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan bedrijven op uw verzekering. op welk moment u onder andere tochtje heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt weggaan omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een accident heeft gehad zal de annuleringsverzekering in het algemeen immer een gepaste dekking voorzien. Op deze wijze hoeft u dus nooit een met het oog de prijs bedreiging te vrezen ten gevolge van een niet verwachte gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief anulatie aan gaan

Bovenstaande legt uit dat het in tal van diverse omstandigheden uitstekend een mogelijkheid is om het door u betaalde bedrag voor uw tochtje terug te ontvangen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich evenwel bewust van moeten zijn dat er niet immer standaard een annuleringsverzekering wordt gedekt bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze los afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in verschillende wensen en behoeften dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende anulatieverzekering beschikt is het doen van een vergelijking vooraleer een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval immer een slimme keus.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de uitgaven als je de vakantiereis welbeschouwd moet annuleren. bijvoorbeeld door een accident, medische redenen of overlijden. Wil je je reis opzegging vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het tevens eenvoudig en simpel om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je reis onverwacht niet door kunnen gaan, of gedurende de reis eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de kosten vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het gehele jaar door verzekerd bent, dus tevens voor korte trips en weekendjes weg. enkele verzekeraars betalen zelfs de kosten van een concertkaartje op welk moment je onverwacht uiteindelijk niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een reis en is ook alleen geldig voor die ene vakantie.

Veel consumenten denken tegenwoordig nog immer dat het een mogelijkheid is om met een doorlopende reisverzekering een zekere trip te opzeggen op welk moment zich niet verwachte omstandigheden voordoen. Dat is tevens ten minste niet het geval. U kunt uitsluitend een tochtje annuleren zonder verlies van het betaalde bedrag op welk moment u ook over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er volstrekt zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte gewoon uw vakantie zonder geld kunt annuleren? In dat geval is het volmaakt verstandig om even de informatie op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering gaat kosten, hangt af van de totale onkosten van je vakantiereis. De kosten van een annuleringsverzekering is normaal gesproken tussen de vijf en zes procent van de totale vakanties om. Daar komen ook nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de reizen om, hoe meer maandprijs je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Slimste reisverzekering

wanneer u een tochtje heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen met betrekking tot uw welverdiende vakantie zijn vergoedt kan het slim zijn om een tijdelijke- of kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor consumenten die slechts 1 keer per twaalf maanden op reis gaan de meest gewenste keuzemogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze welbeschouwd van een geschikte bescherming voor hun geboekte vakantiereis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele keren op vakantiereis gaan in het komende jaar? In dat geval is de keuze om een doorlopende reisverzekering aan te gaan te allen tijde het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit per slot van rekening ook altijd van de meest geschikteverzekering.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet twee keer|dubbel} gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via deze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo snel doe je dat

Onze website heeft een veelomvattende online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via onze website kun je heel simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en vinden. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je gauw je reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet spoorslags of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door meerdere zaken beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder premie dan voor een lange tochtje van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder premie dan wanneer je je alsook verzekert voor bijvoorbeeld gevaarlijke sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op vakantie naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat absoluut goedkoper dan op welk moment je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, alsook al kies je voor dezelfde dekking.

De meeste voordelige reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. wellicht heb je medische kosten al bij je zorgverzekering meegedekt of pechhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de beste reisverzekering af.

Scroll to top