reisverzekering wereldreis

Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor iedereen important om er zich bewust van te zijn dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onvoorziene situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook lopende uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan gedurende een vakantie. U heeft de kans om enkele zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste rubrieken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkopere reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel makkelijk een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou voordeligste verzekering hebt gevonden, kun je terstond jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet per direct of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

{Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je bagage immer tot een ten hoogste bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per reisverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene tochtjeverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een aantal duizend euro vergoeden. Vind je een zekere dekking erg interessant bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan immer wat er in je voorwaarden van de polis staat. In onze vergelijking kun je tevens per reisverzekering zien wat de maximale tegemoetkomingen zijn. Dan weet je zeker dat je de beste verzekering kiest.}

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering te kiezen kunt u telkens een keuzemogelijkheid maken tussen enkele mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we eigenlijk het best duiden als een hoeveelheid van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de ordinaire reisverzekering, ze wordt over het algemeen altijd gebundeld met een speciale dekking voor annuleren. Op deze wijze kunt beschikken u dan tevens over een compleet pakket waardoor u sowieso zorgeloos op vakantiereis van huis kunt gaan. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen ontvangen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven