vakanties vergelijken

Reisverzekering-Wintersport

Tegenwoordig is het voor veel mensen important om er zich bewust van te zijn dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onverwachte situatie waardoor u niet van huis kunt, maar alsook lopende uw trip kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele extra’s af. onder andere waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor iedereen die probleemloos een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een voordelige reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking heel erg gemakkelijk, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een meest bekende reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en de goedkoopste reisverzekering in 1 aan gaan is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het met name van belang om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantie gaat. bepaalde dekkingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk enkel geboden als de vakantiereis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u niet verwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u onverwacht ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte vakantiereis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onverwachte geld als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Geld door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europabescherming en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de beste reisverzekering vinden voor je situatie.

Diverse dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt ten minste bescherming voor verlies, schade of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je tochtje en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

 • Medische kosten
 • Automobilistenhulp
 • risicovolle sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (onvoorziene terugkeer naar huis vanwege ziekte of een accident)
 • Cash
 • Stage buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de best passende reisverzekering voor je uit.

Wat is de bekendste reisverzekering?

Het onderscheid tussen een simpel goede reisverzekering en een voordelige reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de geldigsheidsduur waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan alsook altijd voor het daadwerkelijk aan gaan van uw reisverzekering na welke dekkingen er precies worden aangeboden en of deze ook gelden voor het land of het land waar u een reis naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken onder andere in ieder geval tochtjes naar USA, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er ook goed aan om voor het afsluiten van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantiereis. Zakelijke reizen worden door een doorsnee reisverzekering op de keper beschouwd in de regel niet betaalt en bovendien kunnen er ook uitzonderingen geldig zijn voor potentieel hoogrisico reizen zoals wintersporttochtjes. alsook dit is zeker iets waar u met betrekking tot het afsluiten van een voordelige reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De premie van goedkopere reisverzekering

Tot slot is er Uiteraard nog de kostkostprijs van de betere reisverzekering. Voor veel mensen staat de goedkoopste reisverzekeringdan ook gelijk aan een echt voordelige reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Allicht is het te allen tijde zeer verstandig op welk moment u slechts een beperkte premie moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste dekkingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan natuurlijk tevens niet de bedoeling zijn. De kosten van een betere reisverzekeringmoet dan ook altijd in lijn worden gezien met de precieze dekkingen die er door worden aangeboden.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo easy is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven