reisverzekering wereldreis

Reisverzekering-Werelddekking

Vandaagdedag is het voor veel mensen interessant om er zich van te vergewissen dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrekken meemaken met een onverwachte situatie waardoor u niet van huis kunt gaan, maar alsook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele extra’s af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering belangrijk is voor iedereen die onbekommerd een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een betere reisverzekering afsluiten is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel consumenten is tevens het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een de goedkoopste en een voordelige reisverzekering in 1 aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het met name interessant om rekening te houden met de regio naar waar u op tochtje gaat. bepaalde beschermingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk uitsluitend geboden mits de vakantie zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onverwachte uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisuitgaven als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw trip slim is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een goede reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit 2 opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is gewenst als u er voor kiest om slechts 1 maal per twaalf maanden op vakantiereis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een niet verwachte trip? In dat situatie zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een betere reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Zeker is een de beste reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al simpel verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan ook veruit voordelige mogelijkheid voor natuurlijke personen die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per twaalf maanden andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per twaalf maanden op vakantiereis gaat (hetzij een zomerreis, een wintersporttrip of gebruikelijk een citytrip) is het financieel handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en meest bekende reisverzekering in 1 afsluiten is goed mogelijk.

Opzeggen van trip door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een reis te opzegging ten gevolge van een bepaalde ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw trip zal in dit geval dan tevens nagenoeg compleet worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn immer uitgaven die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de vakantieganger zelf, maar alsook bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in de regel door een annuleringsverzekering worden gedekt. alsook wanneer er hiervan sprake is kan uw trip dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest plotse momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een goede tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor op welk moment onder andere 1 van uw slimste vrienden komt te overlijden. In dat situatie zult u er dan tevens bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het gehele bedrag van de geplande trip kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke uitstappen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan uitoefenen op uw verzekering. op welk moment u onder andere vakantie heeft aangevraagd, maar u onverwacht niet kunt weggaan omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een accident heeft gehad zal de annuleringsverzekering in de regel immer een gepaste bescherming voorzien. Op deze wijze hoeft u dus nooit een commercieel bedreiging te vrezen ten gevolge van een plotselinge gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering aan gaan

Bovenstaande legt uit dat het in tal van verschillende omstandigheden heel goed mogelijk is om het door u betaalde bedrag voor uw vakantie terug te krijgen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Voordat u dit kunt doen zult u er zich evenwel bewust van moeten zijn dat er niet immer ten minste een annuleringsverzekering wordt aangeboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze apart afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u slimme polis is in verschillende gevallen dus wenselijk. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende opzeggingverzekering beschikt is het maken van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval immer een uitstekende keuze.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de uitgaven als je de tocht toch ook moet annuleren. onder andere door een ongeval, geneeskundige redenen of overlijden. Wil je jouw tochtje annuleren vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Veel personen denken op het moment nog altijd dat het een optie is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde tochtje te annulatie wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen. Dat is tevens in ieder geval niet het geval. U kunt uitsluitend een vakantiereis opzegging zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u ook over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er zonder meer zeker van zijn dat u alsook bij met name ziekte gewoon uw vakantiereis zonder geld kunt annuleren? In dat geval is het beslist interessant om even de kennis op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering gaat kosten, hangt af van de totale onkosten van je trip. De maandprijs van een annuleringsverzekering is normaal gesproken tussen de 5 en 6 procent van de totale reizen om. Daar komen ook nog polisgeld en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de tochtjes om, hoe meer kosten je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gangbaar bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens bepaalde vakantiereizen waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersporttrip loopt u als reiziger een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat perikel wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde standaard indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te vertrekken is het dan alsook te allen tijde interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke tochtje al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke spullen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel mensen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er allicht wel rekening mee te houden dat niet het hele prijs van aankoop van het materiaal zal worden uitbetaald. Bovendien zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die eveneens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongevallen), dan zult u merken dat ook deze uitgaven zijn betaald. Natuurlijk geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven zult verwerven, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de optie is tevens reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u uiteindelijk de wintersport wenst te dekken kan dit doorgaans immer tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar af te sluiten en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken alvorens een definitieve keus te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel uitsparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de gebreken simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven