reisverzekering en annuleringsverzekering

Reisverzekering-Vergelijken

Tegenwoordig is het voor iedereen van belang om er zich bewust van te zijn dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een plotse situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je reis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor veel mensen die zonder zorgen een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking simpel, maar voor veel mensen is alsook het vinden van een goedkopere reisverzekering een vereiste. Een meest bekende en een voordelige reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie net als met de dekkingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het met name van belang om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk enkel geboden mits de vakantiereis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk tevens goed naar dekkingen die bij een aantal reisverzekeringen ten minste zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die bijvoorbeeld in ieder geval winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen over het algemeen duurder zijn dan verzekeringen die deze beschermingen niet ten minste meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten ook niet dekt.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meer dan 1 tochtjes

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt eigenlijk al slim vanaf het geval dat er meer dan twee tochtjes binnen eenzelfde 12 maanden worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere immer rekening met de totale waarde van alle trips die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt immers altijd ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd gedurende uw tochtjes optimaal bent gedekt. functioneel gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan alsook immer rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is normaal gesproken de slimste optie als je minder dan 3 weken per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het toch ook zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus pienter tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via deze website kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek aan gaan. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 maal per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van 2 tot drie werken is dit type verzekering interessanter dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan drie weken of vaker dan 1 keer per twaalf maanden op reis gaat. Het is dan in de regel goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan en telkens opnieuw polisgeld te betalen.

Op welk moment u in de markt bent naar een reisverzekering om te kiezen is het een mogelijkheid om een keuze te maken tussen 2 verschillende opties. U kunt onder andere een reisverzekering doorlopend aan gaan, maar u kunt er tevens voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder interessant als er bijvoorbeeld slechts één keer per jaar een stedentrip of een andere vakantiereis wordt gepland. Boekt u echter elk jaar niet alleen een zomer-, maar onder andere ook een wintervakantie en een stedentrip? In dat geval levert een reisverzekering doorlopend aan gaan u immer een zeer interessant financieel gewin op.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al in enkele stappen voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op vakantie, dan ligt het omslagpunt om en nabij een vakantiereis van 14 dagen. Ga je dus met je familie 2 weken of langer op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal de betere keus. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt de grens op 1 week of drie. Vooral als je er ook tevens nog een aantal dagen even weg gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende over het algemeen voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op onze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je per direct een seintje op hier zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op reis gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Aanvullende dekkingen zoals geneeskundige geld of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger dan een kortlopende. trip je niet alleen maar heb je een familie? Dan is een doorlopende reisverzekering al simpel voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 3 weken of enkele malen per jaar op vakantie gaat. Het is dan in de regel voordeliger om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het meestal interessanter om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het voordeel in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele twaalf maanden door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elke twaalf maanden weer deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch voortgezet.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u steeds een keuze maken tussen verschillende opties. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we inderdaad het best beschrijven als een verzameling van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gebruikelijke reisverzekering, ze wordt in de regel altijd gekoppeld met een speciale bescherming voor opzegging. Op deze wijze kunt beschikken u dan ook over een compleet pakket waarmee u gegarandeerd onbekommerd op trip van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verwerven? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet twee keer verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de gebreken simpel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo in enkele stappen en simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven