reisverzekering vergelijken

Reisverzekering-Kortlopend

Tegenwoordig is het voor veel mensen interessant om er zich mee bezig te houden dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een onvoorziene situatie waardoor u niet weg kunt gaan, maar alsook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan ten tijde van een trip. U heeft de mogelijkheid om enkele goederen mee te verzekeren zoals: accidentlen, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u in de regel een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste goederen worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordeligste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde optie op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het handig dat je weet welke extra’s je verzekerd wilt hebben. Geneeskundige kosten zijn vrijwel altijd vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden medische kosten die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren lopende je trip, dan weet je dat de kosten gedekt zijn. Naast medische kosten kun je zeer veel andere opties meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, duiken, hulp bij pech of zakenreizen in ieder geval mee te verzekeren.

Tijdelijke- of kortlopende reisverzekering, te allen tijde de betere keus?

Dan weet u in bovenstaand situatie exact over welke dekkingen u beschikt waardoor u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het immer important om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk gedekte waarde van al uw vakantiereizen op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het situatie en gebeurt er iets gedurende uw tochtje, dan zult u alsnog voor het merendeel van de kosten zelf moeten opdraaien. ook dit is dan tevens zeker iets waar u de nodige tijd aan zult willen geven.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is doorsnee bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook zekere reizen waar een hoger gevaar aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportreis loopt u als vakantieganger een groter dreiging om enkele botten te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. alvorens op wintersport te weggaan is het dan tevens te allen tijde belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke spullen nu exact is gedekt en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat niet het gehele nieuwprijs van het materiaal zal vergoeden. Bovendien zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die eveneens een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw reis? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij geneeskundige redenen), dan zult u merken dat ook deze uitgaven zijn betaald. Natuurlijk geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten terug zult verkrijgen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is louter van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de gelegenheid is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u toch ook de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in het algemeen te allen tijde tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve optie te maken!

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel besparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo eenvoudig en simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven