reisverzekering doorlopend

Reisverzekering-Doorlopend

Op het moment is het voor consumenten important om er zich mee bezig te houden dat een probleem meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een onverwachte situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemak die is ontstaan ten tijde van een vakantie. U heeft de mogelijkheid om meerdere goederen mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel goederen worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene reis– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene kosten als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Uitgaven door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk alsook goed naar dekkingen die bij een paar reisverzekeringen op zijn minst zijn inbegrepen. Er bestaan ook verzekeringen die bijvoorbeeld standaard winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen vaak meer kosten dan verzekeringen die deze dekkingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten tevens niet dekt.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering aan gaan? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je tevens dekkingen kiezen. De bescherming die je kiest is beslissend voor je maandprijs en hoe goed je gedekt bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen en of je geld wilt verzekeren. Maar alsook medische kosten dekking, bagagedekking of automobilistenhulp kun je kiezen. Als je lopende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een hoogrisico sport moet je dit vaak extra verzekeren. Tevens is het een mogelijkheid een extra vergoeding te krijgen als jij gedurende je vakantie een ongeval krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra zekerheden die voor jou belangrijk kunnen zijn lopende je vakantie. hier vergelijkt alle reisverzekeringen met je gekozen dekkingen.

Als je graag op wintersport gaat of een andere risicovolle sport gaat aanwenden lopende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor moet vinden. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en enkele andere sporten zoals rugby onder andere. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve en sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de bedreigingen van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Tenslotte is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een prima bescherming hebt dan een zo laag mogelijke maandprijs. Kijk er goed naar of er zekere uitzonderingen zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de tegemoetkomingen.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is doorsnee bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook zekere vakantiereizen waar een hoger dreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantie loopt u als vakantieganger een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat bedreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer in ieder geval indekken. alvorens op sneeuwvakantie te afreizen is het dan alsook immer interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke bagage nu exact is gedekt en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er zeker wel rekening mee te houden dat niet het gehele aankoopbedrag van het materiaal zal vergoeden. Bovendien zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te inspecteren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die ook een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat tevens deze onkosten zijn vergoed. Natuurlijk geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven zult bekomen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten op zijn minst over een dergelijke dekking beschikt, maar de kans is ook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u toch ook de wintersport wenst te dekken kan dit in het algemeen te allen tijde tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden af te sluiten en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken vooraleer een definitieve optie te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo in enkele stappen en simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven