reisverzekering wintersport

Reisverzekering-Annuleringsverzekering

Op het moment is het voor veel mensen interessant om er zich mee bezig te houden dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook tijdens uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan lopende een tochtje. U heeft de optie om meerdere zaken mee te verzekeren zoals: medische kosten, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

Verscheidene categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel snel een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de goedkoopste verzekering hebt geselecteerd, kun je meteen jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan volledig online en je ziet terstond of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met een heel gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met jouw familie vijftien dagen of langer op reis? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de grens op een week of drie. Ga je tevens nog eens een aantal dagen op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel in enkele stappen een voordeligere keus. Sluit je alsook immer een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper met een dekking voor anulatie. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel eenvoudig goedkoper dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je acuut een seintje op onze website zodat je de goede mogelijkheid kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door gedekt en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk 12 maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een keuzemogelijkheid maken tussen diverse mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we de facto het best omschrijven als een collectie van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt doorgaans immer gekoppeld met een speciale bescherming voor annulatie. Op deze manier beschikt u dan alsook over een compleet pakket waarmee u sowieso onbekommerd op trip van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen bekomen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet twee keer verzekerd bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering aan gaan. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven