reisverzekering en annuleringsverzekering

Reisverzekering-Afsluiten

Op het moment is het voor veel mensen belangrijk om er zich bewust van te zijn dat een gevaar vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor afreizen er mee te maken krijgen met een onverwachte situatie waardoor u niet van huis kunt, maar alsook ten tijde van uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan lopende een reis. U heeft de optie om meerdere categorieën mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel zaken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is er gedekt in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onverwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte trip– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de extra uitgaven als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor schade aan tochtjeverblijf

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel makkelijk een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de betere verzekering hebt gevonden, kun je terstond je reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet terstond of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door gedekt voor schades op tochtje. Dat is tijdens je vakantie maar in de regel ook ten tijde van dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is over het algemeen handig voor iedereen die vaker dan 1 keer per twaalf maanden op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een expliciete vakantie en duurt zo lang als je vakantie duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Alleenstaanden of stellen die meer dan 3 weken per jaar op tochtje gaan, kunnen misschien beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor gezinnen ligt deze limiet al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per vakantie al simpel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar een paar euro per maand kost. daarnaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering continu opnieuw kosten voor de polis. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de aansluitkosten maar één keer.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een keuze maken tussen uiteenlopende opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in principe het best beschrijven als een bundel van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de eenvoudige reisverzekering, ze wordt doorgaans immer gekoppeld met een speciale bescherming voor opzegging. Op deze manier kunt beschikken u dan alsook over een compleet pakket waarmee u sowieso onbezorgd op reis weg kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verwerven? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld overhouden.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering afsluiten. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven