rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering Zakelijk

Of u nou een consument bent bent of een bedrijf hebt. Het kan immer voorkomen dat u in een juridisch probleem betrokken raakt. Veel consumenten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan simpel in de papieren lopen. Het is daarom interessant om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder andere als je niet blij bent met de aankoop van een auto en je er met de dealer niet uitkomt.

Inkomen: Je verzekert je voor problemen over je werk, onder andere bij ontslag. Denk tevens aan problemen rond je pensioen.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor problemen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een probleem rond het huren of aankopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: voor problemen die ontstaan waarbij jij als fietser, voetganger of bestuurder van een auto of motor betrokken bent.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Enkele mensen die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn ook organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals Consumentenbond en een vakbond.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat de verzekerde juridische bijstand krijgt bij een juridisch probleem. Als zo’n situatie zich voordoet, zal meestal een jurist die voor de verzekeringsmaatschappij werkt de verzekeringnemer verder helpen. In sommige situaties moet iemand een advocaat in de arm nemen en worden de onkosten daarvan vergoed.

Een rechtsbijstandverzekering kan van belang zijn in juridische conflicten, maar bekijk altijd goed de voor- en nadelen. Als de verzekeringnemer vaak een beroep doet op de rechtsbijstandverzekering, kan de verzekeraar een waarschuwing sturen. Bijvoorbeeld dat de kostprijs zal worden verhoogd of de dekking zal worden opgezegd. Daarom is het interessant eerst de gehele polis goed te lezen bij het rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Scroll naar boven