rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Rechtsbijstandverzekering Wachttijd

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf hebt. Het kan altijd voorkomen dat u in een juridisch conflict betrokken raakt. Veel mensen hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan gemakkelijk in de papieren lopen. Het is daarom slim om u te verzekeren tegen de onkosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering beëindigen

Een aantal rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment beëindigen. Andere kun je pas na het 1ste jaar dagelijks annuleren met een opzegtermijn van een maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de voorwaarden.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Wat een rechtsbijstandverzekering kost is gebonden aan van de bescherming die je kiest. Hoe meer je wil verzekeren, hoe hoger de premie. Daarnaast is de prijs afhankelijk van je gezinssamenstelling. Als je geen partner hebt is een rechtsbijstandverzekering goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld inwonende kinderen hebt. Niet alle verzekeringsmaatschappijen hebben een eigen risico. Je betaalt dan minder premie maandelijks, maar je krijgt bij rechtshulp een lager bedrag vergoed omdat dit eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs meerdere voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke geval belangrijk zijn voorafgaand u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering wachttijd,rechtsbijstandverzekering-wachttijd

Een rechtsbijstandsverzekering werkt doorgaans met verschillende dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Wie kiest voor een dekking over het inkomen, krijgt juridisch advies als hij dreigt ontslagen te worden of een ander juridisch probleem heeft met de werkgever. Deze dekking is niet alleen nuttig als men in dienst is.. De dekking is alleen geldig voor consumenten in loondienst. Wie eigen ondernemer of ZZP’er is, moet daarvoor een aparte verzekering afsluiten.

Scroll naar boven