wat kost een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Voor Verhuurders

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Een rechtsbijstandverzekering betaalt de kosten van deze rechtsbijstand.

Rechtsbijstand verzekering vergelijken: zo werkt het

Bij hier kun je gemakkelijk je rechtsbijstandverzekering vergelijken en de verzekering vinden die bij jou past. Je beantwoordt eerst enkele vragen over je persoonlijke situatie. Ook kun je kiezen in welke gevallen je graag een beroep op rechtsbijstand wilt kunnen doen. Daarna zie je meteen wat voor jou de betere deals zijn die je gauw kunt aan gaan. Je kunt alle rechtsbijstandverzekeringen bekijken en met elkaar vergelijken. Binnen tien minuten heb je al een goede rechtsbijstandverzekering geregeld.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in meer dan 1 modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Op welk moment u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd de klantenservice bellen of chatten.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij onder meer de volgende geschillen:

 • Verhalen van gebreken
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. conflicten over het aanschaffen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke conflicten met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

  Inkomensconflicten

  Een geschil met uw werkgever (reorganistatie of ontslag), pensioen of uitkeringsinstantie is gedekt wanneer u inkomensconflicten hebt meeverzekerd.

  Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

  Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te vergoeden. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven