rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Scheiden

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf heeft. Het kan immer voorkomen dat u in een juridisch probleem betrokken raakt. Veel mensen hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan eenvoudig in de papieren lopen. Het is daarom slim om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verscheidene dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder meer als je niet blij bent met de koop van een auto en je er met de verkoper niet uitkomt.

Inkomen: Wonen: denk aan een geschil met de verhuurder van je huis of circa de aankoop van een huis. Vrijwel altijd valt een probleem met de buurman ook onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je jouw voor problemen over je huur- of koopwoning. Onder andere een geschil rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je tevens verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: onder meer problemen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook problemen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet ordinaire aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we assisteren je graag.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 45% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een conflict.

Een geschil kan op verschillende fronten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een geschil na een ongeluk, een geschil bij de overname van een huis, een conflict op relationeel gebied, enzovoorts. Voor een rechtsbijstandverzekering betaalt u op jaarbasis een kostprijs die ongeveer gelijk is aan het uurloon van een goede advocaat. Het kan dus geen kwaad om het aanvragen van een rechtsbijstandverzekering te overwegen! Op die manier bespaart u hoge kosten als het tot een conflict zou komen.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor rechtsbijstandverzekering scheiden,rechtsbijstandverzekering-scheiden

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met aparte dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het van belang te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Als consument is men bijvoorbeeld verzekerd tegen geschillen over de koop of huur van dingen bij bijvoorbeeld een webshop. Lig je overhoop met een webshop na een online koop, dan kan de rechtsbijstandsverzekering helpen met juridische hulp.

Scroll naar boven