rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Prijs

Mocht u ineens rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop onkosten schelen. Bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de onkosten van de benodigde rechtshulp.

De kosten varieert grofweg tussen 100 euro per kalenderjaar voor een alleenstaande die genoegen neemt met een beperkte dekking tot ca. 300 euro per 12 maanden voor een wijde gezinsrechtsbijstandverzekering.

Probeer dus aan de hand van recensies of via de Consumentenbond tevens na te gaan welke verzekeraar de betere beoordelingen heeft gekregen.

Rechtsbijstandverzekering

Ongeveer 45% van de Nederlandse bevolking heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u juridische hulp krijgen om uw recht te halen in een probleem.

Een geschil kan op verschillende fronten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een geschil na een ongeluk, een probleem bij de overname van een koopwoning, een conflict op relationeel gebied, enzovoorts. Voor een rechtsbijstandverzekering betaalt u op jaarbasis een premie die ongeveer gelijk is aan het uurloon van een goede advocaat. Het kan dus geen kwaad om het aanvragen van een rechtsbijstandverzekering te overwegen! Op die manier bespaart u hoge kosten als het tot een probleem zou komen.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiƫle uitbetaling in het geval van conflicten, maar levert in principe een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het af en toe wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeraar. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en is gebonden aan van het type juridisch advies wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse prijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven