rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Rechtsbijstandverzekering Direct Hulp

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: denk aan een probleem bij aanschaffen of huren, of onder meer een conflict met je interneprovider.

Inkomen: Wonen: denk aan een geschil met de verhuurder van je huis of ongeveer de aankoop van een huis. Vrijwel altijd valt een probleem met de buurman tevens onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor conflicten over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of aanschaffen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: voor geschillen die ontstaan waarbij jij als fietser, voetganger of bestuurder van een auto of motor betrokken bent.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Niet alle mensen die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn ook organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals Consumentenbond en vakbonden.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de klant ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan maandelijks behoorlijk wat schelen op de kostprijs.

Scroll naar boven