rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Rechtsbijstandverzekering Das

Mocht u plotseling rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het aan gaan van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

Wat valt er onder een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je jouw van juridisch advies bij een probleem. Meestal kun je tevens advies inwinnen als er nog geen conflict is. Je wordt geholpen door juristen die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je advies en bemiddeling bij een geschil. Is er een rechter bij betrokken of is er specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak over het algemeen uitbesteed. Je hebt dan twee opties: zelf een advocaat kiezen of een advocaat regelen via de verzekeringsmaatschappij. Kies je voor een advocaat via de rechtsbijstandverzekering? Dan worden de kosten volledig vergoed. Deze kosten vallen onder externe kosten.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in enkele modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd de klantenservice bellen of chatten.

Verkeersconflicten

Met deze dekking bent u verzekerd voor juridische bijstand na gebreken en persoonlijk letsel die zijn ontstaan in het verkeer (weg-, lucht, spoor – en waterverkeer). Maar tevens bij een geschil bij koop, verkoop, reparatie of onderhoud van uw voertuig.

Binnen de module verkeer kunt u kiezen voor rechtsbijstand voor alleen de ‘aanwezige motorrijtuigen’ of voor ‘alle verkeersdeelnemers’. Met deze laatste bescherming heeft u tevens recht op rechtsbijstand op welk moment u onder andere op de fiets aan het verkeer deelneemt.

Fiscale en vermogensconflicten

Deze module betaalt geschillen met de belastingdienst. De bescherming geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Ook geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en mogelijkheden in Holland vallen onder deze module.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële uitbetaling in het geval van geschillen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het soms wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en hangt af van het type juridische hulp wat u aangevraagd heeft.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse maandpremie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven