rechtsbijstandverzekering zzp

Rechtsbijstandverzekering Afsluiten En Direct Gebruiken

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een ongeval in het verkeer. Een rechtsbijstandverzekering betaalt de onkosten van deze rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering Afsluiten En Direct Gebruiken: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor juridische bijstand. Tevens wel rechtshulp genoemd. Onder andere bij problemen op het werk. Denk daarbij aan hulp bij het oplossen van problemen bij ontslag. Ernaast biedt de verzekering rechtshulp bij o.a. problemen met uw buren of uitkeringsinstantie. Het kan zo zijn dat er voor je zaak een mediator of een andere specialist nodig is die niet in dienst is van de rechtsbijstandverzekeraar. Je kunt dan zelf een advocaat of specialist kiezen. Voor deze externe onkosten ben je verzekerd.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs een aantal voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke geval van betekenis zijn voordat u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Alle schade boven het eigen risicobedrag wordt betaald door de rechtsbijstandsverzekering. De schade wordt uitbetaald tot een maximaal bedrag, het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven