Mocht u ineens rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de kosten van de benodigde rechtshulp.
Rechtsbijstand verzekering vergelijken: zo werkt het
Rechtsbijstandverzekering vergelijken? Dat doe je snel via ons. Stel je voor: je komt in een geval waarin je rechtsbijstand nodig hebt. Dan is het fijn als je hiervoor goed verzekerd bent. Rechtsbijstand zonder verzekering is namelijk zomaar €200 per uur. En elke rechtsbijstandverzekeraar heeft weer andere beschermingen en hanteert andere premies. De rechtsbijstandverzekering vergelijken is daarom verstandig. Hoe kun je rechtsbijstand vergelijken? Je vult eerst in de vergelijker je persoonsgegevens in. Dan geef je aan welke dekking je wenst te hebben. Wij laten je dan de rechtsbijstandverzekeringen zien met onze scherpste deals die het beste bij jou passen.
Modules rechtsbijstandverzekering
Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met bescherming in enkele modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u te allen tijde de klantenservice bellen of chatten.
Woonconflicten
Hiermee heeft u recht op juridische bijstand bij alle geschillen die te maken hebben met wonen.
Zoals koop- of huurgeschillen. Maar tevens een probleem met uw aannemer of met de gemeente. Een geschil met de buren over onder andere een schutting.
Inkomensconflicten
Een geschil met uw werkgever (reorganistatie of ontslag), pensioen of uitkeringsinstantie is gedekt wanneer u inkomensconflicten hebt meeverzekerd.
Dekking van een rechtsbijstandverzekering
De dekking van een rechtsbijstandverzekering verschilt per verzekering en per verzekeringsmaatschappij. U kunt hierbij kiezen uit 5 verschillende soorten dekkingen, namelijk: consumentenrecht, inkomen,en fiscaal recht & vermogen. De consumentdekking is voldoende voor het oplossen van conflicten bij het aankopen of huren van consumentengoederen, een conflict met een internet- of televisieprovider, enzovoorts. Dit zijn relatief gemakkelijk op te lossen conflicten.
Bij een inkomensdekking krijgt u hulp bij een ontslag of een ander geschil met uw werkgever, een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie. Kortom, alle zaken op het gebied van uw inkomen. De dekking voor geschillen met een pensioenfonds of uitkeringsinstantie zijn niet altijd binnen deze dekking opgenomen. Let hier goed op bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering.
Een derde optie die u heeft is de ‘wonendekking’, die gericht is op problemen met een verkoper van een woning. Ook conflicten die u met uw buurman of andere bewoners uit de straat heeft vallen vaak onder deze dekking. Let wel, het gaat in dit geval alleen om conflicten die betrekking hebben op uw woning.
De verkeerdekking beschermt u tegen de hoge kosten voor juridische hulp bij geschillen die ontstaan in het verkeer. Het gaat hierbij niet alleen om problemen die ontstaan zijn bij het vervoer per auto, maar ook om conflicten waar u als fietser of voetganger bij betrokken bent geraakt.
Tot slot kunt u kiezen voor de fiscaal recht & vermogen-dekking, die gericht is op problemen op het gebied van de handel in aandelen, obligaties en opties. Ook wanneer u in een conflict verwikkeld raakt waarbij een belastingrechter betrokken is, worden de onkosten voor juridische hulp verzekerd met deze dekking. Vaak wordt dit type dekking niet standaard door verzekeringsmaatschappijen aangeboden, omdat er weinig consumenten zijn voor wie dit type dekking interessant is.