Beste Aansprakelijkheidsverzekering

Rabobank Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is van betekenis om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering bedoeld voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt schade of letsel aan derden veroorzaken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij rabobank aansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je vrouw kan per abuis een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een opa voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet verzekerd bent voor dit type gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van de schade als jij of je familie per abuis de veroorzaker is van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familielid als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een AVP biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, houdt in niet dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens verantwoordelijk voor schade aangebracht door je huisdier. Ook ben jij aansprakelijk voor gebreken die ontstaat door een gebrek aan je woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeval een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een WA verzekering is niet verplicht in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of je partner iets doet waardoor gebreken wordt veroorzaakt, kun je over het algemeen verantwoordelijk worden gesteld voor de geleden gebreken. Dat houdt in dat jij opdraait voor de gebreken aan goederen, maar tevens voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je gedekt bent.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering vinden?

U wilt niet dubbel verzekerd zijn en tevens niet voor elk klein dingetje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is waarschijnlijk geen onnodige luxe. U acht de kans over het algemeen klein, maar u zit over het algemeen op de keper beschouwd wat ontspannender op de bank als het hard stormt en u weet dat een dakpan die gebreken aanricht bij de buurman voor u financieel geen effecten heeft. Een ongeluk zit helaas in een nihil hoekje en komt immer op een moment dat het u niet goed uitkomt, met name financieel niet.

De kosten kunnen nogal in enkele stappen oplopen als het wel mis gaat. Met een lage premie elke maand kunt u dit perikel al afdekken. Voor zo’n €34 per kalenderjaar bent u al goed verzekerd.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die iemand aan een ander of zijn goederen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als consument schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een AVP verplicht?

In ons land is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Ook met kleine kinderen zit een ongeluk in een nihil hoekje. De onkosten voor het betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de WA verzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met gezinsdekking (bij benadering €50 per twaalf maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om zo’n verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Een WA verzekering dekt niet:

 • schade die met opzet veroorzaakt is
 • gebreken veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
 • gebreken aan gehuurde of geleasede zaken

  Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen keus. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere premie die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel optie vrijheid in.

  Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

  Iedereen doet wel eens iets onbezonnen of kan een ongeluk veroorzaken. Als derden hierdoor schade ervaren, kun je hiervoor verantwoordelijk zijn en deze schade moeten vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA betaalt tegen de financiële effecten hiervan.

  Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op facultatieve basis af. Een WA verzekering is evenwel vereist als je in Nederland auto wilt rijden. Op hier vind je vergelijkingstools waar je voor niks gebruik van kunt maken.

  Voor je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kunt hebben wij enkele gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekeringnemer, het te verzekeren bedrag en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met aanbieders uit de vergelijker rollen die voor jou slim kunnen zijn. Door het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen gebreken of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De kosten van aansprakelijkheidsverzekeringen is betrekkelijk laag. Veel voorkomende schades .

  Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je per abuis hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Onder meer: je laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt de ontstane schade aan anderen.

  Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en subiet afsluiten met korting doe je op deze website. Een aansprakelijkheidsverzekering ook wel avp genoemd wordt meestal afgesloten om de aansprakelijkheid voor particulieren af te dekken. Je kan onder meer risico-aansprakelijk zijn voor je kat, woonhuis, familieleden en uiteraard jezelf. Met een avp dek je de financiële effecten af waarvoor je aansprakelijk gesteld kan worden. De kosten van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is erg laag. Tevens kan er gekozen worden voor een eigen risico. Een avp wordt in de regel afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering of in een pakketverzekering

  Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per ongeluk een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou verantwoordelijk kunnen stellen voor de geleden materiële gebreken van de vaas.

  De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële gevaar van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële schade, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar tevens tegen schade aan personen (tevens wel letselschade) en gebreken aan zaken.

  Het plezierige aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een schade niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je onder meer de situatie in dat er een waterleiding in je huis springt en dat de vrijgekomen water gebreken bij je buren veroorzaakt. Deze schade heb je niet linea recta veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering betaalt gebreken op de grond van de wet.

  Op welk moment u diverse verzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijkt, zal het u soms opvallen dat diverse verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel verzekeraars van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er tevens grote verschillen die met name te vinden zijn in de gedekt pakketten en modules, alsook in de hoogte van de premies. Ook is het ook goed, wanneer u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen.

  Ook assisteren wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier je gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, gebrekenvrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per jaar – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de verzekeringsmaatschappijen die het betere bij je geval passen. Een WA verzekering afsluiten is nog nooit zo easy geweest.

  Wij doen ons best om de lijst van verzekeraars up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de slimste aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan tevens groot dat je via onze website een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

  Veel consumenten in Nederland hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van bepaalde zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een ongeval zit in een niet groot hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan ook dat het van invloed is om goed gedekt te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is van belang om bij alle type verzekeringen goed alle polisvoorwaarden te lezen.

  Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor rabobank aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.

Scroll naar boven