wat is een opstalverzekering

Prijs Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder meer een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Op deze website kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Hier kun je snel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij snel en easy een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je informatie in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, snel toch?

Woonverzekering beëindigen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je waarschijnlijk je huis in ons land. Je kunt dan zeker ook de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen opzeggen per de dag dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de beste optie. De kans is meestal groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze spoorslags aan gaan.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo simpel een optie weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan vergoedt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar betaalt geen schade door slecht onderhoud en schade die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering aangaat voor je opstal, heb je de optie uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de grote dekking. Bij deze dekking betaalt je verzekeraar gebreken opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en gebreken door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra uitgebreide opstalverzekering heeft de bescherming van de uitbreiding bescherming met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, gebreken door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest veelomvattende bescherming van de opstalverzekering wordt ook wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort gebreken aan je opstal, behalve de gebreken ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Betere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de beste opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je efficiënt een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je huis in de vergelijker. Je ziet dan terstond wat voor jou geval de goedkoopste en betere opstalverzekering is.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo simpel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven