opstalverzekering kosten

Premie Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het voordeligste bij jou past.

Eenvoudig en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest voordelige en betere opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je meestal door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel snel en simpel de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, simpel toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriendin? Dan heeft die soms al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet allebei een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan opzeggen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je ze allebei opzeggen. Pas deze dan aan naar jullie gezinssamenstelling of sluit een volledig nieuwe verzekering af.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de slimste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze stante pede vinden.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de voordeligste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je onverwijld te zien welke opstalverzekeraar de goedkoopste opstalverzekering aanbiedt. Maar ook naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al meerdere factoren die je kunnen helpen om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande suggesties helpen je snel op weg.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet geboden om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan vereist de hypotheekverstrekker je in de regel wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade betaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering ingaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van invloed dat je alle wijzigingen zo snel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven