premie opstalverzekering

Premie Opstalverzekering Woonhuis

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel eenvoudig. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op deze website kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Op deze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op premie en dekking. Zo vind jij efficiënt en easy een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwkalenderjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je informatie in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je tevens onverwijld online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens meteen de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op één website, easy toch?

Annuleren opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die vanzelfsprekend annuleren. Tevens dat is tegenwoordig heel simpel. Als je opstalverzekering eenmaal een 12 maanden heeft gelopen kun je die iedere dag opzeggen. Je hebt dan één maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstal

Onder de opstal valt alles wat nagelvast aan de woning zit. En alles wat je niet kunt verplaatsen zonder dat het schade aanricht. Met de opstal worden dus ook onder andere de garage, en een ingebouwde kast in je slaapkamer bedoeld. De spullen die je wel kunt verplaatsen, vallen niet onder de opstal. Soms is het niet duidelijk of spullen onder de opstal of spullen vallen. Zoals onder meer de vloer. Deze kan nagelvast bevestigd zijn, doordat deze is vastgelijmd. In dat situatie is de vloer opstal. Heb je kliklaminaat dat je mee kunt nemen bij een verhuizing? Dan valt de vloer onder de inboedel.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het complete gebrekenbedrag uitbetaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om je huis op dezelfde plek en op dezelfde wijze te bouwen.

Opstalverzekering annuleren

Ga je onder andere verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. Normaal gesproken kun je jouw opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeraar. Daarnaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij sommige opstalverzekeraars kun je je opstalverzekering pas elke maand annuleren na de eerste contracttermijn van 1 twaalf maanden. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het in de regel een optie je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal verzekerd bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven