wat is opstalverzekering

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Eenvoudig en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet gauw wat voor jou de meest goedkope en betere opstalverzekering is. Sluit deze ogenblikkelijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een wijde vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet meteen welke verzekeringen het voordeligste bij je situatie passen. De verzekering van je keuze kun je ook acuut online vinden. Binnen 8 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je ook linea recta online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook onmiddellijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Annuleren als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een andere woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Normaal gesproken kun je de oude woning nog een poosje kosteloos gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen te hoog verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, in de regel kan dit voor om en nabij 2 maanden.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder meer een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je premie wanneer je huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je aangeven of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeringsmaatschappijen schatten de kans op schade aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste opstalverzekering? Door bij ons de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je huis in de vergelijker. Je ziet dan terstond wat voor jou geval de voordeligste en slimste opstalverzekering is.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo simpel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven