wat valt onder opstalverzekering

Opstalverzekering Kosten

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je snel je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet gauw welke verzekeringen het goedkopere bij jouw geval passen. De verzekering van je optie kun je tevens onmiddellijk online vinden. Binnen vijf minuten kun je goed verzekerd zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens onverwijld online kunt vinden. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, easy toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je over het algemeen je huis in ons land. Je kunt dan uiteraard tevens de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen afzeggen per de datum dat je jouw uitschrijft uit Holland. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de voordeligste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze meteen afsluiten.

Dezelfde verzekeraar als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering tevens een verzekering vinden voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan tevens gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ook krijg je hierdoor over het algemeen een betaalbare premie, omdat je beide verzekeringen in één pakket verzekerd.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) beëindigen? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Vrijwel altijd kun je jouw opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeraar. Daarnaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeraars kun je jouw opstalverzekering pas maandelijks afzeggen na de eerste contracttermijn van een twaalf maanden. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het over het algemeen mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven