wat kost een opstalverzekering

Opstalverzekering Huis

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Bij ons kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een veelomvattende vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet onmiddellijk welke verzekeringen het beste bij je situatie passen. De verzekering van je keuze kun je tevens stante pede online aan gaan. Binnen 10 minuten kun je goed gedekt zijn en flink besparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel efficiënt en simpel de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je stante pede de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je ook onverwijld online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens gauw de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op één website, makkelijk toch?

Annuleren opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die allicht annuleren. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een kalenderjaar heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan een maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het easy te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je maandprijs op welk moment je huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeringsmaatschappijen je 10% korting.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de slimste opstalverzekering? Door op onze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je eenvoudig een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je woning in de vergelijker. Je ziet dan aanstonds wat voor jou situatie de voordeligste en goedkopere opstalverzekering is.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo efficiënt mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven