opstalverzekering verhuurde woning

Opstalverzekering Goedkoopste

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het goedkopere bij jou past.

Easy en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet meteen wat voor jou de meest goedkope en beste opstalverzekering is. Sluit deze onverwijld af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Welbeschouwd wordt je in de regel door de bank wel voorgeschreven om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je onverwijld de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je ook acuut online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens onmiddellijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Woonverzekering opzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je meestal je huis in ons land. Je kunt dan allicht ook de inboedel- en opstalverzekering opzeggen. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen afzeggen per de dag dat je je uitschrijft uit Nederland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder meer een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag je opstal verzekerd moet worden. Mede aan de hand van de herbouwwaarde van je opstal wordt de kosten voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En hierdoor ben je zelfs gedekt tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het interessant om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan geboden de hypotheekverstrekker je vaak wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste consumenten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken vergoed door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering ingaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig gedekt bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven