wat is een opstalverzekering

Opstalverzekering Berekenen

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een wijde vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet onverwijld welke verzekeringen het voordeligste bij jouw situatie passen. De verzekering van jouw keuzemogelijkheid kun je ook meteen online vinden. Binnen tien minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld besparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je meteen de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens aanstonds de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriend? Dan heeft die soms al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet allebei een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze situaties geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan beëindigen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan kun je ze allebei beëindigen. Kijk in dat geval welke verzekering voor jullie het voordeligst is.

Opstal

Onder de opstal valt alles wat nagelvast aan de woning zit. En alles wat je niet kunt verplaatsen zonder dat het gebreken aanricht. Met de opstal worden dus tevens onder andere de schutting en een ingebouwde kast in je slaapkamer bedoeld. De spullen die je wel kunt verplaatsen, vallen niet onder de opstal. Soms is het niet duidelijk of spullen onder de opstal of inventaris vallen. Zoals bijvoorbeeld de vloer. Deze kan nagelvast bevestigd zijn, doordat deze is vastgelijmd. In dat geval is de vloer opstal. Heb je kliklaminaat dat je mee kunt nemen bij een verhuizing? Dan valt de vloer onder de inboedel.

Korting

Veel opstalverzekeraars geven korting op je kosten wanneer jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeringsmaatschappijen je 10% korting.

Opstalverzekering vinden

Op deze website kun je makkelijk en efficiënt een opstalverzekering aan gaan.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt tevens wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je jouw gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de goedkopere en goedkoopste opstalverzekering is. Een opstalverzekering afsluiten is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig verzekerd bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven