reisverzekering vergelijken

Online-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen van belang om er zich bewust van te zijn dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waardoor u niet van huis kunt, maar alsook lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor bijna alle mensen die zonder zorgen een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De beste reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking heel erg gemakkelijk, maar voor veel natuurlijke personen is tevens het vinden van een de goedkoopste reisverzekering een vereiste. Een de goedkoopste en de beste reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het met name belangrijk om rekening te houden met de regio naar waar u op tochtje gaat. zekere dekkingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk met uitsluiting van aangeboden als de tochtje zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het ziekenhuis komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantiereis– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte kosten als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan tripverblijf

Kosten door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een duidelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel eenvoudig een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest geschikte verzekering hebt opgedoken, kun je terstond je reisverzekering afsluiten. Dat kan compleet online en je ziet gelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meer dan 1 tochtjes

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt de facto ondertussen gewenst vanaf het geval dat er meer dan twee reizen binnen eenzelfde 12 maanden worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere te allen tijde rekening met de totale waarde van alle vakantiereizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt per slot van rekening altijd ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer lopende uw vakantiereizen optimaal bent vergoed. praktisch gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan tevens altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de voordeligste keuze als je minder dan eenentwintig dagen per 12 maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het welbeschouwd zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slim ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via onze website kun je in enkele stappen zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou zekere begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan tevens voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één keer per 12 maanden op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan eenentwintig dagen of vaker dan 1 keer per twaalf maanden op reis gaat. Het is dan in de regel goedkoper om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering te kiezen en continu opnieuw polisonkosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat interessanter. Dat geldt echter niet voor iedereen. Bepalend op dit vlak is hoeveel keer per jaar u er voor kiest om op vakantiereis te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het verstandigst. Gaat u 2 keer of nog meer per twaalf maanden op reis? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook commercieel heel wat beter is. U kunt het beste wel altijd rekening houden met de waarde van de vakantiereis die wordt gedekt. Dit kan namelijk af en toe voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan 1 keer per twaalf maanden moet opzeggen of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met het gezin op trip, dan ligt de grens ongeveer bij een vakantiereis van veertien dagen. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op tochtje? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken efficiënter. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de grens op een week of drie. Vooral als je er daarnaast tevens nog enkele dagen even weg gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende in de regel goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op hier zodat je de goede keuze kunt maken.

Hoe langer of vaker je op reis gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals medische onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende. vakantie je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al simpel goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 3 weken of enkele keren per jaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En alsook handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan 2 tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een expliciete datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk kalenderjaar weer deze reisverzekering aan te gaan, hij wordt automatisch verlengd.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Allicht vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is ordinair bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere tochtjes waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportreis loopt u als reiziger een groter perikel om enkele botten in uw lichaam te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. voordat op wintersport te vertrek is het dan ook immer vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke tochtje al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke eigendommen nu precies is gedekt en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het hele nieuwprijs van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de onkosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantie? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze geld zijn gedekt. Allicht geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten ontvangen zult, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde info is louter van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde dekking beschikt, maar de mogelijkheid is ook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u toch ook de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit over het algemeen immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende 12 maanden af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo in enkele stappen en simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven