waarom een reisverzekering

Niet-Genoten-Vakantiedagen-Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor iedereen important om er zich mee bezig te houden dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een onverwachte geval waardoor u niet van huis kunt, maar alsook lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan lopende een reis. U heeft de gelegenheid om meer dan één zaken mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onverwachte geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

365 Dagen rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra tochtje– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene kosten als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tochtjeverblijf

Geld door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel voordelig een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest geschikte verzekering hebt opgedoken, kun je meteen jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet per direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meerdere reizen

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt in principe al slim vanaf het ogenblik dat er meer dan 2 trips binnen eenzelfde twaalf maanden worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere altijd rekening met de totale waarde van alle vakantiereizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt per slot van rekening immer op zijn minst afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd ten tijde van uw tochtjes optimaal bent vergoed. nuttig gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan alsook immer rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal de voordeligste keus als je korter dan 3 weken per kalenderjaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer alsook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een bepaalde sluitingsdatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek vinden. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot drie werken is dit type verzekering interessanter dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 21 dagen of enkele malen per jaar op tochtje gaat. Het is dan in de regel voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan en telkens opnieuw polisonkosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op financieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat verstandiger. Dat geldt echter niet voor iedereen. Bepalend op dit vlak is hoe vaak per kalenderjaar u er voor kiest om op reis te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het verstandigst. Gaat u 2 keer of nog meer per 12 maanden op tochtje? In dat geval zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar ook met het oog de kosten heel wat interessanter is. U kunt het beste wel altijd rekening houden met de waarde van de vakantiereis die wordt betaald. Dit kan namelijk soms wel eens voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan 1 keer per kalenderjaar moet opzegging of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met een heel gezin op vakantie, dan ligt de grens om en nabij bij een vakantiereis van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op vakantiereis? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken de betere keus. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt het omslagpunt op een week of drie. Zeker als je er ook alsook nog enkele dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende meestal goedkoper is dan een kortlopende. Maak je op hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je per direct een seintje op onze website zodat je de goede mogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op trip gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals medische geld of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering over het algemeen goedkoper dan een kortlopende. trip je niet alleen maar met een partner? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 21 dagen of enkele malen per jaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En alsook handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan twee tot 3 weken op vakantie gaat of vaker is het juist goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het gewin in de kosten nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een expliciete datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elk kalenderjaar opnieuw deze reisverzekering aan te gaan, hij wordt automatisch voortgezet.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is algemeen bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere vakanties waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantie loopt u als toerist een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. alvorens op sneeuwvakantie te vertrek is het dan ook immer vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke artikelen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel mensen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er zeker wel rekening mee te houden dat niet het volledige nieuwprijs van het materiaal zal worden uitbetaald. Ook zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te inspecteren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die tevens een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de onkosten die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongelukken), dan zult u merken dat alsook deze uitgaven zijn vergoed. Uiteraard geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven zult bekomen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde bescherming beschikt, maar de kans is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u tenslotte de wintersport wenst te dekken kan dit in het algemeen te allen tijde tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken alvorens een definitieve optie te maken!

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel uitsparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven